Artis Yang Paling Cepat Popular di Facebook

Pernahkah anda terfikir siapa artis yang paling cepat kumpul peminat kat Facebook? atau siri TV? Perkhidmatan baru yang dipanggil SocialMedia-live mengesan kadar pertumbuhan sebanyak 38 juta Facebook Pages, dengan 2 juta orang dah lihat. Ia mempunyai statistik mengenai jumlah Likes, jumlah peminat, pendatang baru yang menarik dan pecahan antara lelaki dan wanita. Statistik ini dikategorikan dan pengguna boleh membuat graf perbandingan.

Jawapan kepada soalan yang pertama adalah Adele, yang mengumpul 175,000 pengikut dalam tempoh 24 jam. Populariti Adele di Facebook adalah disebabkan oleh peminat perempuannya, 62% wanita dan lelaki 38%. Rancangan TV yang paling pesat berkembang Mob Wives.
Ada satu laman khas untuk "Hip Fanpages" semua Facebook Pages yang telah membezakan diri mereka dari segi susun atur, memudahkan navigasi, ciri-ciri fanpage interaktif, dan sebagainya. Ahli-ahli semasa termasuk Adidas Originals, Snooki, Livestrong, Star Wars dan pelawak Jerman bernama Linda P.

Berikut adalah carta yang membandingkan pertumbuhan Adele, Jennifer Lopez dan Katy Perry dalam tempoh 90 hari yang lalu. Kita boleh melihat bahawa populariti Facebook Page Adele naik pada bulan Januari tahun ini. Sementara itu Lopez berkembang lebih cepat daripada Perry. Beliau telah 37,6 juta peminat, manakala Lopez mempunyai 8 juta.

Labels: