Coca Cola Adalah Jenama no.1 di Facebook

Tempat untuk melihat kedudukan nombor jenama-jenama popular dalam talian hari ini adalah Facebook, Twitter dan Google+. Unik dan terhad di kedai-kedai sudah tentu menjadikan perjuangan untuk penglihatan yang lebih besar dan sengit, ia nampaknya sebuah syarikat minuman melakukan kerja yang terbaik.

Menurut kajian baru-baru ini yang dibentangkan melalui infografik, jenama nombor satu di Facebook adalah Coca-Cola. Kedudukan ini adalah penting kerana beberapa sebab, tetapi ketiadaan Pepsi dalam senarai 10 teratas mencadangkan bahawa Coca-Cola telah melakukan kerja pemasaran yang hebat di atas platform. Kedudukan yang kedua adalah Disney, diikuti oleh Starbucks dan Red Bull yang berada dalam lima teratas.

Keseluruhan sepuluh senarai minuman dan makanan yang berat, dan hanya kehadiran Converse yang menduduki nombor 6 dan 7 slot, wakil untuk jenama pakaian. Sony PlayStation menduduki bilangan ke-9, dengan penggenapan iTunes daripada 10 teratas.

Jenama makanan juga menguasai Twitter, dengan nombor satu jenama yang menjadi Whole Foods Market. Facebook mengejutkan kerana menjadi satu jenama yang besar di Twitter dan menduduki tempat ke-2. Starbucks, NASA dan Threadless berada 5 teratas.

Labels: