Google+ Mencapai 100 Juta Pengguna

Google adalah laman web yang sangat popular dan syarikat di web seluruh dunia. Ramai yang tahu perkhidmatan enjin carian yang mereka ada. Walau bagaimanapun, ia menawarkan banyak ciri-ciri lain seperti Google Docs, Google maps, dan laman rangkaian sosial sendiri, Google+. Mereka pasti dengan masa dan populariti rangkaian sosial pada hari dan masa hari ini.

Bukan sahaja mereka datang dengan laman rangkaian sosial mereka sendiri tetapi ia sebenarnya agak baik. Ia baru sahaja mengumumkan bahawa mereka telah mencapai lebih 100 juta pengguna. Berikut adalah beberapa maklumat lebih lanjut mengenai statistik ini dan kejayaan dan pertumbuhan Google+ setakat ini:

"Masa ni, saya rasa ia adalah diperhatikan bahawa keahlian Google+ telah berkembang lebih daripada 10% sejak 19 Jan apabila Larry Page mengumumkan 90 juta pengguna. Mereka telah berkembang dengan lebih daripada 750,000 pengguna baru setiap hari sejak 19 jan, berdasarkan analisis pengguna dengan beratus-ratus nama keluarga yang berlainan. Jika kadar ni berterusan, Google+ akan menamatkan tahun ini dengan 345 juta pengguna. Tetapi seperti yang saya telah katakan sebelum ini, Google mempunyai banyak 'dials' dan 'levers' untuk menggunakan tahun ini untuk meningkatkan pendaftaran dan penggunaan, termasuk pelancaran Android 4.0. Saya berdiri dengan ramalan saya sekurang-kurangnya 400 juta pengguna menjelang akhir tahun 2012,"- Paul Allen

Ini banyak memperkatakan tentang bagaimana berjaya dan popularnya Google+. Ia akan menjadi menarik untuk melihat bagaimana Google terus berkembang dan jika ia boleh bersaing dengan rangkaian laman web sosial lain.

Ia juga akan menjadi menarik untuk melihat jika nombor-nombor ini adalah tepat atau berapa banyak mereka dapat. Google tidak diragukan lagi sebuah syarikat yang popular dan berjaya, jadi sama ada cara saya pasti tapak media sosial mereka akan membesar dan berkembang.

Labels: