LinkedIn Beli Laman Rapportive

LinkedIn jelas ingin mengembangkan lagi jenama mereka. Rangkaian sosial terbesar di dunia untuk profesional itu dilaporkan memperolehi hubungi syarikat pengurusan, Rapportive untuk $15 juta. Perjanjian itu telah disahkan oleh beberapa sumber yang mendalam yang berkaitan dalam ruang teknologi, dan oleh semua akaun, kedua-dua pihak gembira mengenai perjanjian itu.

Rapportive yang masih barua dan dibiayai oleh Charles River Ventures Paul Buchheit, Scott kelek, Jason Calacanis, Vaynerchuk Gary, Dharmesh Shah, Shervin Pishevar, Rodenstein Roy, LATEST Ventures, Zelkova Ventures, 500 Startups, Zirngibl Michael, Ashish Soni dan David Cancel yang bernilai $1 juta.

Sebagai platform pengurusan kenalan, Rapportive membolehkan pengagregatan dan paparan maklumat rangkaian sosial bagi orang-orang yang dihubungi melalui Gmail. Sebahagian besar perkhidmatan digunakan oleh orang profesional, pengambilalihan itu dikatakan banyak bergantung kepada fakta ini.

Pengambilalihan LinkedIn yang terkini menunjukkan bahawa orang yang menjalankan platform rangkaian sosial memandang kepada perkara berskala. Ia sudah mempunyai satu pangkalan pengguna median pendapatan tertinggi semua platform rangkaian sosial; menambah lebih ramai pengguna hampir pasti akan menjadikan ia lebih berharga kepada pelabur, tidak lagi membantu mengukuhkan penawaran kepada pelabur. Rapportive kini menyertai Cardmunch dan ConnectedHQ mempunyai sebidang baru dalam empayar rangkaian sosial daripada LinkedIn.

Labels: