RapidShare Melambatkan Kelajuan Muat turun

Sepanjang minggu lepas, pengguna yang bergantung kepada perkhidmatan percuma RapidShare telah mengadu tentang kelajuan muat turun. Beberapa teori telah tersebar, terutamanya memberi tumpuan pasal mereka cuba untuk menggalakkan pengguna untuk mengambil akaun premium. Tetapi menurut RapidShare, sebab utama adalah untuk menyekat aktiviti cetak rompak dari perkhidmatan mereka.

RapidShare mengatakan bahawa terdapat hubungan langsung antara pengguna akaun percuma daripada perkhidmatan fail hosting dan pelanggaran hak cipta. Mereka yang suka kepada cetak rompak lebih suka untuk tidak membayar, syarikat itu percaya.

Syarikat itu akan sedar bahawa sekatan akan mendorong pengguna untuk perkhidmatan premium mereka untuk mendapat kelajuan yang lebih baik. Tetapi apa yang menarik, RapidShare kini menawarkan cara bagi pengguna untuk mendapatkan kelajuan yang lebih cepat muat turun tanpa membayar satu sen pun - menyediakan muat naik fail asal mereka cuba untuk mengakses melakukan sedikit kerja.

"Kami tahu bahawa melalui tindakan yang diambil, kita juga akan menjejaskan beberapa pelanggan RapidPro, terutamanya mereka yang menawarkan fail mereka sendiri melalui laman web atau blog dan banyak bergantung kepada kemungkinan untuk pengguna bebas untuk memuat turun fail mereka. Oleh itu, kami telah memutuskan untuk menawarkan pelanggan sejenis penyahkawalseliaan yang membolehkan pengguna bebas untuk memuat turun fail mereka dengan kelajuan yang sepantas mungkin lagi, "kata syarikat itu.

Ini bermakna bahawa uploaders kandungan akan perlu menyediakan RapidShare dengan butir-butir pada jenis akaun mereka termasuk jenis fail mereka berkongsi, nama laman web dan blog yang mana pautan muat turun diposkan, dan e-mel serta nombor telefon orang yang muat naik fail.

Labels: