Twitter Menambah 1 Juta Akaun Baru Setiap Hari

Beberapa laman pengukuran audien dan platform telah melihat pada pertumbuhan Twitter dan ada yang tidak bersetuju bahawa Twitter akan melepasi paras 500 juta pengguna aktif sebelum bulan April. Malah, menurut laporan oleh Wall, Twitter akan mencecah nombor ini menjelang akhir Februari atau tepat pada tarikh, February 25, 2012.

Ramalan ini adalah berdasarkan pengetahuan bahawa Twitter kini menambah kira-kira 11 akaun baru sesaat. Pada kadar itu, ia bermakna Twitter menambah kira-kira 1 juta akaun baru sehari, angka yang mengejutkan. Twitter sedang menghampiri paras 300 juta pengguna aktif.
Jika anda menggaru kepala dan tertanya-tanya "kenapa banyak sangat?". Penjelasan mudah tentang pertumbuhan Twitter boleh diterangkan dengan menggunakan satu perkataan, "Apple". Sejak Twitter memperkenalkan integrasi untuk Apple mudah alih iOS5, bilangan pengguna baru telah meningkat. Ia seolah-olah orang yang mempunyai pengalaman yang baru dan berlainan menggunakan Twitter iPad dan iPhone.

Adakah pertumbuhan ini akan mengalami kejatuhan? Hanya masa akan menentukan. Tapi sekarang, ramalan Dick Costolo penguasaan planet kelihatan di landasan yang betul.

Labels: