294 Bilion E-mel Dihantar Setiap Hari

Kedua-dua internet dan e-mel mempunyai permulaan jentera yang sama, jadi ia agak masuk akal bahawa kemajuan dan pertumbuhan kedua-duanya akan menjadi seperti perkahwinan kesatuan dua orang yang bertemu sebagai kekasih zaman kanak-kanak.

Hari ini internet mempunyai berbilion pengguna dan mereka yang berbilion-bilion pengguna menghantar berbilion-bilion 294 e-mel, dihantar pada setiap hari untuk menjadi lebih tepat. Ini adalah apa yang datang daripada kajian yang dijalankan oleh Mbaonline dan digelar 'Satu hari di internet'. Kajian menunjukkan bahawa internet adalah penuh dengan berbagai kegiatan, sehinggakan jumlah data yang akan digunakan boleh mengisi 168 juta DVD.

294 Bilion E-mel Dihantar

Sudah tentu laman web seperti Facebook mengumpul jumlah yang besar lalu lintas dan Mbaonline mendapati bahawa purata 172 juta orang yang berbeza melawat tapak setiap hari. Aktiviti sedemikian juga hanya satu bahagian kecil berjuta-juta orang berkumpul di internet setiap hari. Selain dari posting update status di Facebook dan Twitter, ada orang yang menonton video, blog dan kursus yang menghantar e-mel kepada rakan dan keluarga mereka.

Fakta dan angka yang keluar dari kajian sudah tentu berita baik untuk orang-orang yang mendapat manfaat secara langsung daripada mereka. Pemasar akan menjadi sangat gembira melihat bahawa e-mel masih kekal sebagai medium untuk menghantar maklumat, fakta ini juga perlu membantu menggiatkan semula semangat untuk pemasaran e-mel.

Labels: