50% Pengguna Foursquare Adalah Dari Luar US

Ramai pengguna bercakap tentang pertumbuhan aplikasi berasaskan lokasi seperti Foursquare dan Google Latitud di dalam Amerika Syarikat, data yang baru mencadangkan bahawa platform ini boleh menjadi lebih popular di luar Amerika.

Ketua Pegawai Eksekutif syarikat itu berkata demikian pada majlis di Barcelona, ​​Sepanyol baru-baru ini dan mendedahkan bahawa lebih separuh daripada 15 juta pengguna Foursquare yang berpangkalan di luar Amerika Syarikat.
foursquare
Ini akan menjadi berita yang membawa ketenangan untuk pengiklan yang telah berpusu-pusu untuk Foursquare dalam usaha untuk membuat duit dengan cara mudah dari pengguna yang berpangkalan di Amerika Syarikat. Negara-negara seperti Brazil pantas menjadi pasaran pertumbuhan baru dan banyak syarikat telah melihat perubahan dalam nasib masing-masing melalui penerima dari Brazil dan lain-lain negara.

Dennis Crowley, Ketua Pegawai Eksekutif Foursquare, yakin tentang pertumbuhan platform dalam tahun-tahun akan datang dan melihat aplikasi seperti Foursquare sebagai enjin untuk penemuan sosial dan perkongsian dalam tahun-tahun akan datang.

Sentimen ini juga dikongsi oleh penonton yang menunggu untuk mengikut seorang pemerhati, "Foursquare akan menjadi aplikasi de-facto untuk menemui apa yang sedang berlaku di dunia sekeliling anda. Cuba menggunakannya untuk mencari tempat baru di bandar yang anda tidak tahu, anda mungkin akan terkejut, "

Labels: