Anggaran Trafik Pada Google Maps di Telefon Android

Trafik
Google baru sahaja mengumumkan bahawa ia kini menggunakan data lalu lintas secara langsung dan yang dah lepas untuk mengira berapa lama perjalanan akan mengambil masa. Walaupun ini bukan merupakan yang pertama kita pernah dengar tentang kemaskini lalu lintas atau kepentingan Google dalam melaksanakan ciri ini, ia kelihatan seperti ciri tersebut kini boleh didapati di kawasan terpilih di seluruh dunia.

Dengan mengira panjang masa perjalanan anda mungkin mengambil masa sebelum ia bermula, pengguna kini boleh memilih kaedah perjalanan paling pantas. Dalam contoh Google sendiri, perjalanan ke Lapangan Terbang JFK dari Manhattan, kita dapat lihat ia lebih cepat untuk mengambil kereta api berbanding teksi semasa waktu sibuk.

Blog Google Lat Long mencatatkan bahawa bukan semua jalan lagi menunjukkan maklumat trafik semasa. Szabolcs Payrits, Jurutera Perisian Google Maps, mencatatkan: "Janganlah amda berputus asa. Anda boleh membantu pemandu rakan anda dan memperbaiki data trafik tentang keadaan jalan raya dan kelajuan dengan menghidupkan ciri My Location pada Google Maps untuk Android. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai arahan dan pelayaran di telefon Android anda, mula di sini. "
Anggaran Trafik Pada Google Maps
Hakikat bahawa Google memanfaatkan ciri My Location pada Android mendedahkan banyak tentang bagaimana data ini sedang dikumpul, membolehkan mereka untuk membina koleksi data dari masa ke masa yang akan membolehkan untuk meramal pola lalu lintas.

Secara keseluruhannya, ciri baru pasti nampak cerah, sebagai laluan terpendek tidak sentiasa yang paling cepat. Juga, ciri tersebut akan dilaksanakan secara halus di bawah ramalan masa yang standard bahawa ia tidak akan menarik perhatian terlalu banyak.

Labels: , ,