Google Sedang Menyediakan Android Key Lime Pie


Key Lime Pie akan menjadi pencuci mulut seterusnya dalam urutan nama OS Google Android, menurut satu laporan baru-baru ini. Sumber Google yang boleh dipercayai telah memberi tip Key Lime Pie kepada The Verge, walaupun sumber itu tidak mempunyai maklumat mengenai bila ia akan diumumkan, pelepasan atau nombor versi.

Pelepasan Android paling terkini adalah Ice Cream Sandwich, pertama kali dikeluarkan pada bulan Oktober 2011 pada Samsung Galaxy Nexus.

Jelly Bean, Android OS yang dikhabarkan akan datang di atas dek, masih belum secara rasmi diumumkan oleh Google.

Jika anda telah terlepas dengan turutan OS Android sebelum ni, namanya adalah pencuci mulut mengikut abjad: Cupcake (1.5), Donut (1.6), Eclair (2.0, 2.1), Froyo (2.2), Gingerbread (2.3), Honeycomb (3.0 ) dan Ice Cream Sandwich (4.0). Melainkan jika anda boleh berfikir yang lebih baik nama "K" pencuci mulut, kita berfikir Key Lime Pie adalah pertaruhan yang cukup baik.

Dan di sinilah kita berfikir keseronokan sebenar bermula: cuba meramalkan urutan nama OS bertema pencuci mulut yang akan datang. Mungkin Lollipop atau Licorice untuk "L", Marshmallow bulu halus atau meringue untuk "M" dan Nugget atau Neapolitan untuk "N".

Labels: ,