Twitter Mengemaskini TweetDeck

Masih bergelut berikutan pengambilalihan oleh Twitter, TweetDeck baru sahaja mengeluarkan update untuk versi desktop, Chrome dan web apps yang menambah sokongan untuk pengurusan senarai yang lebih baik, sesuai sokongan media dan sokongan retweeting yang lebih baik.

Versi pertama jenama Twitter TweetDeck dikeluarkan pada bulan Disember, dan tindak balas pengguna adalah positif. Walaupun Twitter telah mengeluarkan perbaikan pelbagai pepijat, peminat setia TweetDeck masih kehilangan ciri-ciri yang merupakan sebahagian pengambilalihan app pra-Twitter.

Manakala kemaskini terbaru tidak menjawab semua aduan yang sebelumnya, ia tidak mengembalikan beberapa ciri yang sepatutnya tidak perlu hilang di tempat pertama. Pengguna kini boleh membuat, mengedit dan memadam senarai dalam aplikasi itu sendiri. Butang "Senarai" kini boleh dilihat, membuat ia lebih mudah untuk menambah lajur senarai atau meng-edit senarai.

Twitter juga telah menambah ruangan baru untuk menyenaraikan aktiviti dan interaksi. Ruang interaksi meniru ciri pada Twitter.com, menunjukkan apabila pengguna Retweet, mengikuti, kegemaran atau menambah anda ke dalam senarai.

Ruang aktiviti baru menunjukkan maklumat masa sebenar tentang apakah tindakan-tindakan pengguna mengambil. Ini bermakna anda boleh mengetahui apabila kegemaran seseorang tweet, bermula selepas orang lain atau mencipta satu senarai baru.

Twitter juga telah memperkenalkan pratonton media sebaris dari Twitter.com dan aplikasi mudah alih Twitter TweetDeck. Ini bermakna, anda boleh mendapatkan preview pada imej-imej dan video di dalam tweet. TweetDeck masih mempunyai beberapa isu yang tak best - seperti saiz kolum - tetapi kemaskini terkini adalah satu langkah besar ke arah yang betul.
Labels: