Cermin Mata Masa Depan Daripada Google

Project Glasses Google
Cabang penyelidikan gergasi enjin carian Google telah melancarkan Google+ page untuk Project Glasses. Laman web yang mendedahkan bahawa penyelidik Google telah mula menguji cermin mata, dengan paparan dikendalikan oleh Android, New York Times mencadangkan Google akan mula menjual tahun ini dengan harga lebih kurang sama dengan telefon pintar.

Page itu juga mengandungi salah satu daripada video "here’s what the future will look like", untuk menerangkan konsep yang lebih baik daripada kata-kata. Check it out:


Salah satu daripada masalah adalah dengan gelas - ia adalah anda akan kelihatan "bodoh" bila memakainya. Gambar-gambar yang dikongsi pada halaman semua menunjukkan sebahagian cermin tanpa bingkai dengan apa yang kelihatan sebagai sebuah projektor.

Tetapi ia melihat pada benda yang muncul untuk menjadi penyelidik yang berminat untuk mendapatkan maklum balas anda. "Kami berkongsi maklumat ini sekarang kerana kami mahu memulakan perbualan dan belajar daripada input anda yang berharga," pos pekerja dari Google X termasuk Jadual penyisihan Parviz, Steve Lee dan Thrun Sebastian. "Apa yang kamu ingin melihat dari Project Glasses?"

Labels: ,