CNN Akan Beli Mashable $200 Juta?

CNN
AOL telah mengambil alih TechCrunch tak lama dulu dan menetapkan trend baru dalam membeli kandungan dan laman web media. Kini ia kelihatan seperti CNN cuba untuk menyertai persaingan ini.

Khabar angin berpusar selepas wartawan Reuters, Felix Salmon menghebahkan yang gergasi berita yang dimulakan oleh jutawan Ted Turner akan mengumumkan tidak lama lagi pembelian ke atas Mashable sebanyak $200 juta. Khabar angin juga telah datang dengan beberapa keraguan, kerana kebanyakan penulis meletakkan cerita tajuk Mashable untuk menarik perhatian pembaca.

Jika khabar angin itu memang benar, tetapi, sudah pasti pengasas Mashable tidak akan terima cadangan yang mereka hanya bernilai $200 juta. Sebagai sampingan, AOL dilaporkan berusaha untuk membeli Mashable supaya perkara yang benar-benar boleh menjadi positif untuk blog teknologi terus maju.

Blog-blog gergasi teknologi seperti Mashable dan TechCrunch menarik berjuta-juta pelawat unik setiap bulan dan hasil pengiklanan yang diperolehi agak lumayan. Adakah harga Mashable untuk $200 juta satu idea yang teruk?

Labels: