Foursquare Capai 20 Juta Pengguna dan 2 Bilion Checkins

4sqDay
Meraikan apa yang pengguna mereka namakan sebagai 4sqDay, Foursquare telah mengumumkan bahawa ia kini mempunyai 20 juta akaun pengguna untuk 2 bilion checkins dan menambah 10 juta lagi ahli baru sejak ia mencecah paras 10 juta pada bulan Jun 2011.

Jika pengguna Foursquare check-in di lokasi hari ini, mereka secara automatik akan dianugerahkan badge '4 SqDay 2012', yang merupakan sambutan tahunan kedua Foursquare Day, yang dicipta oleh pengguna pada tahun 2010.

Pada bulan Mei 2011, Foursquare mencecah 9.3 juta pengguna dan menjana 600 juta checkins, purata 3 juta setiap hari dari pengguna hampir 10 juta. Sejurus selepas itu, ia secara rasmi mengumumkan 10 juta pengguna Foursquare. Perkhidmatan yang bermain dengan 15 juta pengguna pada Disember dan mungkin telah diletupkan melepasi 20 juta pengguna sebelum hari ini tetapi ini adalah rujukan yang pertama untuk peristiwa penting yang telah kita lihat.

Menumpukan kepada memperluaskan penggunaan data lokasi, Foursquare melancarkan perkhidmatan "Explore". Foursquare mempunyai jumlah besar data sejarah bahawa apabila diletakkan bersama boleh memberitahu kisah sama ada lokasi popular, sama ada rakan-rakan anda telah berada di sana, dan apa yang orang fikir tentang tempat tersebut.

Foursquare

Ia juga menyediakan ciri-ciri yang berasaskan lokasi untuk aplikasi sosial yang lain, termasuk aplikasi jurnal sosial popular, Path. Foursquare tidak mungkin telah melihat pertumbuhan mendadak Instagram dan lain-lain aplikasi mudah alih telah alami, tetapi ia bekerja keras untuk meletakkan data penggunaan yang baik dan membawa masuk hasil ke dalam syarikat itu.

Labels: