Google Tablet Pada Bulan Julai?

Google tablet
Tablet baru dari Google berkemungkinan tidak akan dikeluarkan sehingga bulan Julai, sebab mereka sedang mengubah suai dan menurunkan harga peranti, menurut sumber yang rapat dengan projek.

Google dikhabarkan akan membuat beberapa perubahan reka bentuk, dan berharap untuk membawa lebih harga selaras dengan Amazon Kindle Fire $199, turun daripada harga semasa $249. Tablet dibuat sempena komputer ASUS Taiwan, skrin 7 inci, Nvidia Tegra 3 pemproses quad-core dan wifi sahaja, dikuasakan oleh Android 4.0, Ice Cream Sandwich.

Terdapat juga laporan tentang iPad mini dari Apple bersaiz 7.85 inci, seolah-olah peranti Google ingin menewaskannya di pasaran. Google mungkin akan melambatkan pelancaran tablet untuk menaik taraf OS yang akan datang, Android Jelly Bean.

Ia telah membuat spekulasi bahawa Google mungkin memanggil tablet baru sebagai "Google Play" kerana syarikat baru-baru ini membeli 18 nama domain ada perkataan play. Walaupun ia akan muncul bahawa persaingan yang berkaitan dengan iPad Apple tidak akan berlaku, masa akan memberitahu jika Google boleh melancarkan kempen berkesan terhadap Amazon Kindle Fire, dan juga terhadap tablet yang akan datang yang akan menjalankan Windows 8.

Labels: ,