LinkedIn Lancarkan Fungsi Group Search

LinkedIn
LinkedIn sedang sibuk mengembangkan capaiannya sejak memfailkan IPO. Mereka baru saja mengemaskini fungsi 'People You May Know' minggu lalu - salah satu cara terbaik untuk membina sambungan di laman.

Kini, beberapa penambahbaikan baru telah diumumkan untuk Group Search dalam LinkedIn, untuk membantu pengguna mencari dan melibatkan diri dengan topik yang mereka minat. Menurut LinkedIn, berjuta-juta orang menggunakan Group LinkedIn setiap hari, dan setakat ini terdapat lebih 1.2 juta kumpulan pada LinkedIn mengenai topik antara hartanah, fesyen dan entomologi.

Untuk penambahbaikan, bukannya bergantung kepada tajuk dan huraian kumpulan, LinkedIn kini memberikan anda keputusan berdasarkan bagaimana carian anda sepadan dengan perbualan yang berlaku. Ini akan membantu menapis kumpulan yang tak aktif, manakala mendedahkan tempat-tempat yang menarik. LinkedIn juga kini menonjolkan kumpulan bahawa sambungan rakan-rakan adalah sesuatu yang telah dilaksanakan selama ini.
Group Search
Perubahan tambahan lain termasuk carian penapis baru seperti rangkaian, kategori dan bahasa, pembundaran keluar beberapa penambahbaikan ketara yang tidak memecahkan tradisi, tetapi sebaliknya membantu meningkatkan pengalaman keseluruhan tapak.

Labels: