Pinterest Spam: Banyak Akaun Palsu Muncul

Seperti biasa setelah mana-mana laman web mula mendapat perhatian, ia akan menjadi sasaran untuk spammer dan scammers yang membuat akaun palsu untuk menarik pengguna ke laman mereka, sama ada ia adalah untuk tujuan hacking atau hanya untuk mereka untuk klik pada iklan. Pinterest, sebuah syarikat yang pesat meningkat di kalangan media sosial, tidak terkecuali.

Walaupun ia bukan laman sosial biasa di mana pengguna tidak perlu menjadi "kawan" antara satu sama lain untuk melihat gambar mereka yang mereka post-ia tetap menjadi mangsa kebanjiran spam baru-baru ini dan dinyatakan isu ini di blog mereka:
"Dalam kebanyakan kes, akaun spam pada Pinterest yang membuat pin dengan pautan yang mengelirukan dan follow ramai orang dengan harapan bahawa anda akan melawat boards mereka. Anda tidak perlu bimbang jika akaun spam follow anda pada Pinterest, tetapi anda masih ada hak untuk tahu tentang hal itu. "
Entri blog mereka memberi tips bagaimana untuk mengelak daripada disedut ke dalam web spam, seperti membuat kata laluan yang susah untuk diteka dan tidak pernah klik pada giveaways Pinterest kononnya atau promosi lain.

Syarikat itu menggesa pengguna melaporkan link spam dengan seberapa segera kerana ia didapati membantu mereka menghapuskannya dan memberikan arahan langkah demi langkah bagaimana untuk melakukannya di blog mereka. Lebih cepat akaun-akaun palsu itu ditutup, lebih cepat anda akan dapat menikmati pengaturcaraan Pinterest anda yang dijadualkan secara tetap.

Labels: