Twitter Ambil Alih Posterous

Posterous
Twitter telah mengambil alih Posterous, perkhidmatan blog-posting popular dan platform yang berkelulusan daripada program Y Combinator pada tahun 2008. Posterous adalah satu platform yang semakin meningkat dan berkemungkinan akan diambil alih oleh banyak syarikat-syarikat teknologi besar yang mempunyai niche yang sama.

Terma-terma perjanjian itu tidak didedahkan tetapi mungkin Twitter membayar harga yang tinggi untuk Posterous. Tahun lepas, terdapat banyak spekulasi bahawa pengasasnya akan menjual syarikat itu; spekulasi ini adalah sekeras-kerasnya dihapuskan dan kurang daripada setahun, ia berlaku juga.

Pengambilalihan ini juga kelihatan lebih kepada memperoleh bakat dan manfaatkan. Menurut blog post menangani pembelian itu, seorang jurucakap Twitter berkata bahawa, "Kami sentiasa mencari bagi orang-orang yang berbakat yang mempunyai semangat dan personaliti untuk menyertai Twitter. Pengambilalihan telah memberikan kita pengguna dan teknologi yang telah membolehkan kita lebih cepat membina Twitter yang lebih baik untuk semua. "

Itu adalah isyarat yang jelas bahawa ini adalah peluang terbaik untuk Twitter bagi mendapatkan tapak yang lebih baik kepada interaktif media blog perkongsian dan sosial di seluruh web. Dengan Posterous kini di bawah sayap, Twitter akan mampu untuk meningkatkan jangkauan.

Labels: