URL dan E-mel Facebook Sekarang Berkaitan

Facebook telah mengumumkan bahawa alamat yang pengguna taip ke dalam bar URL pelayar web untuk mencapai Timeline pengguna kini juga digunakan untuk menghantar e-mel kepada pengguna yang sama. Sebagai contoh, jika seorang pengguna mempunyai alamat e-mel untuk Facebook; facebook.com/johndoe11, dan pengguna yang sama boleh menghantar e-mel di Facebook menggunakan alamat johndoe11@facebook.com.

Facebook membuat pengumuman itu semalam, yang menyatakan bahawa ciri tersebut akan mula melancarkan segera tetapi akan mengambil beberapa minggu untuk mencapai kepada semua pengguna. Jangan bimbang, walaupun, jika anda telah memilih alamat e-mel yang berbeza untuk e-mel Facebook: Facebook tidak akan mengubahnya, anda boleh simpan alamat yang anda pilih.

Facebook melancarkan fungsi e-mel @facebook pada tahun 2010. Ia adalah usaha untuk menggabungkan e-mel dengan saluran komunikasi lain seperti pesanan segera dan mesej teks. Facebook melancarkan perkhidmatan URL pada tahun 2009 untuk menggalakkan perkongsian yang lebih mudah halaman Facebook individu.

Jika anda masih belum mempunyai alamat e-mel Facebook atau URL, anda masih boleh mendaftar untuk nama pengguna Facebook anda di sini.

Labels: