Windows Phone Marketplace Melepasi 70,000 Aplikasi

Windows Phone Marketplace
Apabila ia datang ke stor aplikasi, tiada siapa yang agak ia seperti Apple, dan sebagainya apabila kejayaan stor aplikasi diambil kira, ia dilakukan kepada standard yang sama sekali berbeza.

Mengambil Microsoft Windows Phone sebagai contoh, baru sahaja melepasi tanda 70,000 aplikasi. Kenyataan ini memang sudah tentu peristiwa penting, tetapi apabila anda membandingkan bahawa puluhan ribu aplikasi yang boleh didapati di stor Apple App (walaupun Android) nombor kelihatan agak remeh-temeh.

Masih, Microsoft nampaknya benar-benar gembira tentang pencapaian tersebut. Sejak Disember 2011, syarikat itu telah bercakap besar mengenai peningkatan jumlah dan walaupun diumumkan pada Januari yang stor aplikasi telah pergi melepasi cap 60K. Ia kelihatan bahawa Microsoft sengaja menyimpan direktori aplikasi di sebelah rendah, lebih suka ia seolah-olah mempunyai sedikit aplikasi tetapi dengan kualiti yang lebih tinggi.

Ia adalah penting untuk diketahui di sini bahawa sementara Microsoft mungkin berminat untuk menjadikan industri aplikasi di kepala mereka, angka yang akan menentukan kejayaan. Dari perspektif pemaju, ia akan sentiasa menjadi lebih layak untuk membina aplikasi untuk pasaran dengan jangkauan dan manfaat. Jika Microsoft akan menarik lebih ramai pemaju yang berkualiti yang mereka perlu simpan perkara ni dalam fikiran.

Labels: