YouTube Buka Partner Program Untuk Semua Orang


YouTube creators
Partner Program YouTube, sebelum ini hanya dibuka kepada pengeluar kandungan yang sangat popular, kini terbuka kepada semua pencipta kandungan dari 20 buah negara-negara di mana program ini boleh didapati.

Untuk menjadi Partner Program YouTube, anda perlu aktifkan akaun YouTube anda dan berjaya menjana pendapatan sekurang-kurangnya satu video anda.

Garis panduan YouTube untuk berjaya dalam menjana pendapatan ada di sini, tetapi secara ringkas, bidaan terbaik anda adalah untuk mewujudkan kandungan asal manakala memiliki semua hak komersial menggunakan semua visual dan audio dalam video anda.

Partner Program YouTube kini boleh didapati untuk semua orang di negara-negara ini: Argentina, Australia, Brazil, Kanada, Colombia, Republik Czech, Perancis, Jerman, Ireland, Israel, Jepun, Mexico, Belanda, New Zealand, Poland, Afrika Selatan, Sepanyol, Sweden , United Kingdom dan Amerika Syarikat.

Pendatang baru untuk program ini tidak akan segera menikmati semua faedah pencipta kandungan yang popular, seperti thumbnail dan banner. "Kami sedang berusaha untuk membuat benda ni dan lain-lain ciri-ciri yang disediakan kepada rakan-rakan yang baru dibuat dari masa ke masa," kata YouTube.

Labels: