Facebook Menguji Ikon Notifikasi Perkongsian

facebook
Ia adalah sukar untuk mengetahui apa yang akan dikongsi pada wall Facebook anda hari ini. Jika anda tidak berhati-hati, anda mungkin akan meninggalkan seluruh sejarah web anda pada halaman Facebook. Ia cukup untuk membuat seseorang mahu menghabiskan sepanjang pelayaran internet mereka dalam mod menyamar.

Brittany Darwell dari Inside Facebook telah mengesan simbol baru yang boleh membantu menyelesaikan masalah ini. Satu ikon kecil yang kelihatan seperti dua anak panah menunjuk dengan bentuk segi empat sekarang muncul bersebelahan dengan pautan yang secara automatik akan berkongsi cerita untuk memberitahu semua orang bahawa mereka klik link di wall pengguna. Ini adalah terutamanya isu dengan aplikasi pembaca berita sosial bahawa kita ini secara automatik meyebarkan perkongsian cerita dan video.

Simbol tersebut akan berwarna hijau apabila ia akan berkongsi di wall pengguna dan menjadi kelabu bila disabled. Cara untuk mematikan pilihan "social sharing" ni adalah tetapkan secara manual - who can see posts from social reader apps, set kepada "only me". Pengguna perlu lakukan perkara ni untuk setiap aplikasi mereka telah enabled yang secara automatik akan membuat post.Labels: