Flickr Bekerjasama dengan Pinterest

Flickr Bekerjasama degan Pinterest
Tak boleh dinafikan lagi yang Pinterest sangat popular dikalangan ramai orang (tapi bukan di Malaysia rasanya). Ia juga berkembang dengan begitu pantas yang membuat semua orang sangat terkejut, terutamanya mana-mana tapak yang mempunyai kaitan dengan foto, dan ia tidak sukar untuk memahami mengapa dan bagaimana.

Tetapi Pinterest akan datang kepada terma dengan populariti yang semakin berkembang ini dan begitu juga dengan tapak lain. Terkini untuk mengiktiraf kepentingan tapak Flickr, yang telah bekerja dengan Pinterest untuk memastikan bahawa hasil gambar adalah milik pemiliknya yang berhak.

"Memandangkan jumlah yang besar fotografi hebat yang dimuat naik ke Flickr setiap hari, tidak hairanlah bahawa gambar Flickr adalah di kalangan kandungan yang paling popular pin untuk Pinterest. Hari ini, kami amat gembira untuk mengumumkan bahawa kami telah bekerja rapat dengan Pinterest untuk membuat ia lebih mudah bagi anda untuk berkongsi ke Pinterest dalam cara yang akan memastikan bahawa gambar Flickr itu adalah milik anda, tidak kira dari mana mereka di-pin," terang Flickr.

Bukan hanya foto yang dikongsi secara langsung dari Flickr, mana-mana foto Flickr anda dapati di seluruh web, yang terangkum dalam blog contohnya, ia akan properly attributed jika dikongsi pada Pinterest. Pinterest juga menambah atribusi kepada semua foto Flickr kini boleh didapati di laman web ini.

Bersama-sama dengan attribution, Flickr juga menambah perkongsian dengan butang Pinterest, untuk pergi bersama-sama dengan semua yang lain. Klik pada drop-down menu Share dan pilih Pinterest akan sama dengan klik pada Pin It bookmarklet.

Labels: ,