Foursquare Lancarkan Laman Check-In History

Foursquare history
Foursquare telah melancarkan satu laman baru yang bercirikan sejarah atau history. Fungsi tersebut akan menyenaraikan semua lokasi yang pernah pengguna check-in selama mereka menggunakan Foursquare. Di samping itu, check-in boleh ditapis oleh bulan atau tahun, mengikut jenis tempat, di kawasan kejiranan, bandar, negara.

Setiap check-in dalam senarai boleh diklik untuk halaman maklumat mengenai lawatan pengguna. Termasuk check-in gambar, komen mengenai venue, senarai kawan Foursquare yang juga didaftar masuk di lokasi.

Pengumuman dibuat pada blog Foursquare, di mana ciri tersebut dianggap sebagai hanya salah satu daripada banyak ciri-ciri yang tidak lama lagi akan ditambah untuk Foursquare. Halaman History juga akan memasukkan ciri penapisan oleh tempat-tempat tertentu, menambah "tips" dan mewujudkan senarai.

Pengguna tidak perlu bimbang jika mereka pernah check-in di tempat yang agak memalukan: check-in tersebut boleh dihapuskan. Klik pada anak panah di sebelah check-in setiap satu dalam senarai sejarah akan membawa pengguna ke halaman ringkasan bagi yang check-in, di mana ia boleh dipadam.

Labels: