Google Lancarkan Google+ Local

Google+ Local
Google telah memperkenalkan Google+ Local, satu ciri untuk rangkaian sosial teknologi yang boleh didapati pada peranti mudah alih dan dari desktop, mengikut Marissa Mayer, naib presiden Google untuk local, maps, dan perkhidmatan lokasi.

Perkhidmatan baru itu direka untuk memberi pengguna cadangan restoran berdasarkan lokasi mereka. Mayer memberi contoh mencari "burger di Seattle." Hasil carian akan berpaling kedua-dua penyenaraian formal dan writeups. Mayer masukkan ke dalam plug Zagat, perkhidmatan panduan restoran yang kini dimiliki oleh Google - serta ulasan dan foto dari rakan-rakan di Circle Google+.

Pengumuman Google tentang Google+ Local pada asasnya berkisar kepada dua perkataan: kawan-kawan dan Zagat. Perkhidmatan baru ini tidak terhad kepada Google+. Ia juga muncul pada halaman carian dan Google Map.

Buat masa sekarang ia hanya boleh didapati pada peranti Android, dan tidak lama lagi pada iOS peranti seperti iPhone. Sementara itu, pemilik perniagaan boleh terus uruskan maklumat mereka melalui Google Places for Business. Google telah menambah bahawa ia akan menjadi lebih mudah untuk perniagaan untuk menguruskan penyenaraian mereka di Google dan mengambil kesempatan penuh dengan ciri-ciri sosial yang disediakan oleh Google+ Local pages.

Labels: