Infografik Video: Kejayaan Pinterest

Logo Pinterest
Kalau anda semua mengikuti blog ni dan pernah terbaca pasal Pinterest mungkin tak terkejut dengan kejayaan yang dikecapi oleh Pinterest dalam masa yang singkat. Keupayaan untuk berkongsi maklumat di virtual bulletin boards telah terbukti mempunyai utiliti yang besar dalam perniagaan dan dunia pemasaran, serta pendidikan, dan sekadar perkongsian sosial biasa.

Adakah anda tahu Pinterest yang menjana referral traffic lebih daripada YouTube, LinkedIn, dan Google? Itu adalah perkara yang sangat kuat. Tidak hairanlah pemasar dan pengiklan suka sangat dengan Pinterest.

Berikut infografik video tentang Pinterest dari MDG Advertising.Com dan ia mengandungi pecahan video dari infografik popular mereka "Pin It Win It". Mereka menyediakan beberapa statistik yang menarik tentang siapa yang menggunakannya, bagaimana mereka menggunakannya, dan jenis sambutan yang perlu pengguna menggunakannya.

Jika anda tidak menggunakan Pinterest, ia menyediakan beberapa maklumat mengenai bagaimana untuk memulakannya. Jika anda sudah biasa pinning, ia boleh membantu anda memahami kuasanya, dan bagaimana untuk mendapat pulangan yang berbaloi daripada apa yang anda telah lakukan. Ia berkembang pesat dan ia tak rugi untuk kita tahu lebih lanjut mengenainya. Lihat video berikut:

Labels: ,