Laman Web Mobile Baru Twitter

Laman Web Mobile Baru Twitter
Twitter telah mengumumkan bahawa mereka sudah mengemas kini laman web mudah alih. Kemas kini adalah untuk membuat laman web lebih konsisten merentasi pelbagai telefon mudah alih dan pelayar. Perubahan yang dibuat oleh Twitter Disember lalu kini akan disediakan kepada mereka yang menggunakan telefon, rangkaian jalur lebar rendah, dan pelayar yang lebih lama.

Pengumuman itu dibuat oleh Satya Patel, naib presiden produk Twitter, melalui blog Twitter. Patel menerangkan beberapa perubahan yang akan datang kepada tweeters di telefon:
In this updated version of mobile.Twitter.com, you can see all the Tweets from the accounts you follow in the Home tab and check your @mentions in the Connect tab. You can see what’s trending in the Discover tab, and access your direct messages and Tweets in the Me tab.
Patel juga menyatakan bahawa, rupa yang sama dengan laman web Twitter pada iPhone dan Android, Twitter mudah alih yang baru akan menjadi lebih pantas daripada sebelumnya. Juga, laman web ini akan menggunakan bandwidth yang kurang daripada satu pertiga sebelumnya.

Twitter secara aktif menyokong fungsi telefon dan peranti mudah alih berisyarat rendah. Telefon pintar telah tidak lagi mendominasi industri sepenuhnya: Fungsi telefon masih menjadi sebahagian besar pasaran telefon bimbit.

(kredit foto: blog.twitter.com)

Labels: