Microsoft Umumkan Perkhidmatan Windows Azure Media

Windows Azure Media
Microsoft tentu perlu memberi yang terbaik kepada rangkaian cloud mereka - Windows Azure. Jika mahu bersaing dengan perkhidmatan lain seperti Google dan lain-lain cloud storage, ia akan meningkatkan permainan. Microsoft mengumumkan penyelesaian - Perkhidmatan Windows Azure Media.

Microsoft berkata perkhidmatan baru itu adalah seperti apa yang kedengaran. Ia akan menjadi koleksi pelbagai perkhidmatan media yang semua akan boleh diakses melalui cloud. Semua perkhidmatan media mengikut laman rasmi adalah di-encode dan penukaran format, perlindungan kandungan, aliran di atas permintaan dan live streaming. Kandungan ini boleh disampaikan kepada berbagai gadget seperti desktop dan komputer riba untuk konsol permainan dan tablet.

Windows Azure Media dipegang oleh tiga tunggak yang mentakrifkan platform - partner-extensible, richly programmable dan automatically scalable. Ketiga-tiga ciri itu adalah harapan Microsoft akan menentukan Perkhidmatan Media dan menarik minat pengguna dari perkhidmatan lain.

Ini adalah satu langkah besar bagi Microsoft, tetapi hanya masa akan menentukan jika ia akhirnya berjaya untuk mereka pada akhirnya. Mempunyai satu sistem yang secara automatik berskala cukup menarik. Microsoft mendakwa, "merevolusikan cara dunia fikirkan berkenaan dengan media." Semuanya bergantung kepada keupayaan Microsoft sendiri kepada pasaran Windows Azure.

Labels: