Antara Muka Baru Google Calculator

Google OneBoxes mula menjadi gajet yang lebih interaktif. Selepas melancarkan OneBox cuaca untuk peranti mudah alih dan penukaran unit OneBox yang dikemaskini, sekarang masa untuk Google Calculator menjadi sebuah aplikasi kalkulator.

Hanya menaip soalan seperti [50+5] dalam kotak carian dan anda akan mendapat lebih daripada sekadar keputusan. Google juga memaparkan mini kalkulator dengan butang sebenar untuk digit, kurungan, operasi aritmetik dan fungsi trigonometri.

Google Calculator
Ia lebih cekap dengan hanya menaip ungkapan yang anda ingin kira, tetapi sesetengah orang mungkin lebih suka butang tradisional. Mereka boleh mencari [calculator] dan menggunakan antara muka baru Google Calculator.

Kalkulator Google tidak meniru standard kalkulator poket biasa: anda boleh memasukkan satu ungkapan lama dengan operasi pelbagai dan Google tidak memaparkan hasil sehingga anda menekan butang "=". Dengan cara ini, anda boleh memasukkan "3 3 * 3" dan masih mendapat hasil yang sepatutnya.

Satu lagi perkara yang perlu diingat adalah bahawa anda tidak boleh tekan butang "1" dan kemudian butang "sin" untuk mengira sin(1), anda perlu tekan butang "sin" dulu dan kemudian masukkan angka. Tidak ada butang "clear", tetapi anda long-press butang "delete".

Labels: ,