Carian Google Lebih Selamat dengan Firefox 14

firefox secure privacy
Kemas kini terbaru untuk Firefox membawa keselamatan yang lebih baik untuk carian dan bar URL. Perubahan terbesar untuk Firefox 14 adalah ia menggunakan HTTPS untuk semua carian Google.

Ini bermakna bahawa mata-mata nakal, terutamanya melalui rangkaian awam, tidak akan mampu untuk memintas pencarian anda. Walaupun Firefox kini menyokong perkara ini hanya untuk Google, Mozilla berkata dalam sebuah posting blog yang mereka berharap untuk melanjutkan HTTPS kepada enjin carian yang lain dalam masa terdekat.

Perubahan reka bentuk antara muka yang kecil juga memberi kesan kepada keselamatan anda. Tweak ini menjadikan ia lebih mudah untuk melihat kunci ikon "verified secure" di sebelah kiri bar lokasi anda.


Jika anda menggunakan OS X Lion 10.7, anda akan mendapat sokongan full screen. Semua versi Firefox URL autocomplete, dan mereka menyokong lebih banyak perkakasan API. Ini termasuk Wake Lock, untuk mencegah gambar skrin anda daripada mengganggu permainan, Pointer Lock, untuk membenarkan lebih kawalan baik dalam pelayar melalui tetikus, yang berguna untuk permainan menembak dan Pseudo Class Lock, untuk pemaju yang mahu untuk memeriksa kod sesebuah laman web.

Baca nota pelepasan Mozilla Firefox 14.

Labels: ,