Facebook Perbaharui Paparan Events, Calendar dan List

Bermula hari ini, Facebook melancarkan halaman Events yang direka semula, sekali dengan paparan Calendar dan List. Kini pengguna boleh melihat harijadi, parti, RSVPs, dan semua peristiwa-peristiwa lain sehingga beberapa bulan lebih awal dari tarikh semasa.

Diterajui oleh jurutera perisian Facebook Bob Baldwin, yang mencipta laman utama Events permalink pada hackathon terdahulu, reka bentuk Events baru direka untuk memudahkan pengguna untuk menganjurkan acara, membuat perancangan, dan lihat hari lahir rakan-rakan mereka.

"Sebelum hackathon baru-baru ini, beberapa orang daripada kami telah mewujudkan sebuah kumpulan Facebook yang dipanggil 'Social Calendar Dreamers' untuk mencetuskan perbincangan untuk membuat lebih Events visual," Baldwin menulis dalam sebuah posting blog.

"Pada hackathon seterusnya, jurutera dari events, photos, messages dan pasukan lain yang menggodam sepanjang malam untuk membina satu cara yang lebih baik untuk melihat events. Pukul 6 pagi, kami mempunyai satu prototaip," tambah beliau lagi.

Labels: