Google Beli Sparrow untuk Jadikan Gmail Lebih Baik

Sparrow, pemaju aplikasi e-mel yang popular untuk Mac dan iOS, telah diambil alih oleh Google hari ini. Sparrow adalah aplikasi e-mel yang dah bagus, begitu juga sepatutnya menarik untuk melihat bagaimana Gmail berkembang dengan pengambilalihan ini.

Peminat Sparrow juga akan gembira untuk mengetahui bahawa perisian akan kekal dan mereka akan terus memberi sokongan walaupun semasa mereka sedang bekerja dengan Google. Malangnya, kedua-dua aplikasi tidak akan menerima mana-mana ciri-ciri baru.

Butir-butir pengambilalihan tidak ketara, tetapi ia adalah mungkin sekurang-kurangnya beberapa uta. Jika Socialcam boleh menjual $60 juta untuk Autodesk, anda boleh bayangkan bahawa Google akan membayar setaraf dengan itu, atau lebih, untuk aplikasi popular Sparrow.

Kini Thunderbird dah hampir ke penghujung hayat, Google mempunyai banyak ruang untuk menjadikan Gmail satu e-mel client yang paling inovatif di Web. Pengambilalihan mereka daripada Sparrow seolah-olah untuk mengesahkan niat mereka untuk mencipta sesuatu yang besar.

Labels: ,