Olimpik London Mendapat laman Twitter Sendiri

Sukan Olimpik 2012 bermula secara rasmi dengan upacara pembukaan, dan media sosial buzz sudah bersiap sedia untuk temasya tersebut. Menurut Twitter, lebih banyak tweets pada Sukan Olimpik London dalam satu hari daripada di Beijing pada tahun 2008.

Bagaimanapun, Twitter mahu pergi ke tempat untuk semua berita terkini dan analisis mengenai Sukan Olimpik 2012. Akhirnya, mereka telah bekerjasama dengan NBC untuk melancarkan acara halaman khas Olimpik yang anda boleh akses di twitter.com/ hashtag/olympics.

Dari blog Twitter:
This page will highlight Tweets from athletes, coaches, teams, families, NBC personalities, fans, and many other Olympic insiders. When those nail-biting, riveting, and emotional moments unfold, you’ll see and hear directly from all of those who are closest to the action.

Sama seperti pages yang Twitter sediakan untuk acara NASCAR dan kejohanan Euro 2012, halaman khas Olimpik bukan sahaja memaparkan tweet yang ada hashtags "#Olympics." Tweets akan dipilih berdasarkan algorithmically yang paling menarik dan bermaklumat.

Labels: