Twitter Tambah Fungsi Desktop ke Aplikasi Mobile

Aplikasi Twitter telah dinaik taraf kepada versi 4.3 pada iOS dan 3.3 pada Android untuk membawa anda, Tweeters, inovasi terbaru dan terhebat dalam teknologi tweet mudah alih. Apa yang anda akan lihat paparan di sini adalah usaha pasukan pembangunan Twitter membawa pengalaman desktop untuk telefon bimbit yang menguasai lebih dan banyak lagi kehidupan kita.

Anda mungkin sudah perhatikan bahawa versi desktop Twitter membenarkan anda untuk menonton video YouTube yang diletakkan dalam Tweets. Kini ia boleh didapati pada aplikasi mudah alih supaya anda tidak perlu membuka aplikasi yang berasingan untuk mendapatkan artikel video atau imej.


Aplikasi itu juga sekarang akan push notifications ke telefon anda apabila seseorang hantar Tweets tertentu. Jika anda perlu mendapatkan Tweet setiap daripada personaliti Twitter kegemaran anda yang dihantar terus ke telefon anda, ini adalah tempat untuk melakukannya.

Sebagai bonus , Twitter untuk iPhone dapat akses kepada Twitter Events. Ia adalah ciri hebat yang membolehkan anda untuk mencari sesuatu, seperti contoh #NASCAR, semasa acara dan anda akan menerima semua update utama secara terus dari acara itu.

Labels: