LG Perkenalkan Game World untuk SmartTV

LG Game World
LG mengumumkan yang mereka telah membuka Game World (Dunia Permainan) untuk menyampaikan permainan sebagai aplikasi pada SmartTV (TV Pintar).

TV yang mempunyai sambungan internet dijangka menjadi platform utama untuk aplikasi ini. LG memulakan dengan permainan kasual 3D yang boleh dimuat turun dalam Game World, yang akan muncul pada siri model Cinema 3D SmartTV. Game World adalah sebuah portal yang menyediakan satu cara yang mesra pengguna untuk mencari, membeli, dan bermain aplikasi permainan dalam kedua-dua 2D dan 3D melalui antara muka intuitif.

Banyak permainan boleh dimainkan dengan Magic Remote LG atau dengan mana-mana pad permainan pihak ketiga.

"Magic Remote merupakan sumber hebat permainan, terutama 3D - yang sesuai untuk semua orang," kata Havis Kwon, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif LG Home Entertainment. "Banyak tajuk popular akan disediakan bersama-sama dengan permainan yang dibangunkan secara eksklusif untuk LG Cinema 3D SmartTV. Game World akan membolehkan kita untuk menolak sempadan permainan 3D dan mengembangkan pasaran."

Menu utama jelas memaparkan senarai menu bar empat kategori - Featured, Top Chart, New dan Genre - untuk akses cepat ke kandungan. LG akan meletakkan permainan dalam kategori berikut: action, adventure, arcade, puzzle, RPG, shooter, simulation, sports, dan strategy.

Menu mempunyai tutorial, dengan panduan dan arahan untuk bermain dengan Remote Magic atau pad permainan. Seksyen My Games menyambungkan pengguna kepada perpustakaan mereka daripada permainan sebelum dibeli. Game World akan dilancarkan di peringkat global pada separuh kedua tahun ini.

Labels: ,