Beberapa Peranti Baru oleh Samsung di IFA 2012

Mobile Unpacked
Samsung telah menunjukkan persembahan yang hebat di IFA. Dengan mempamerkan beberapa produk baru yang mengambil kesempatan daripada semua perkembangan utama yang baru dalam pengkomputeran mudah alih dan desktop.

Acara ini telah digelar "Mobile Unpacked 2012" dan ia memberi tumpuan kepada semua perkakasan utama yang Samsung telah rancang sepanjang tahun. Berita besar adalah pengumuman rasmi telefon pintar Galaxy Note II. Telefon ini mempunyai skrin 5.5 inci dan ia dilengkapi dengan Jelly Bean.

Samsung juga mengumumkan satu lagi produk yang menarik pada pameran itu, tetapi ia bukan telefon. Mereka akan melepaskan Camera Galaxy tak lama lagi. Ia adalah sebuah kamera 16MP point-and-shoot dengan paparan 4.8 inci yang dikuasakan oleh Android 4.1.

Syarikat itu juga mengumumkan beberapa peranti Windows 8 termasuk telefon dan tablet pada majlis itu. Mereka perkenalkan dua peranti Windows 8 "ATIV", iaitu ATIV Smart PC dan Smart PC Pro. Mereka akan sama dengan tablet Microsoft Surface.

Syarikat itu mengumumkan Tab ATIV, tablet baru yang serupa dengan Galaxy Tab. Ia mempunyai skrin 10.1 inci. Telefon pintar ATIV S adalah serupa dengan Galaxy S III, tetapi akan dilancarkan dengan Windows Phone 8. Ia mempunyai skrin 4.8, 1.5 GHz pemproses dwi-teras dan keupayaan HSPA+.

Labels: ,