Galaxy S III Akan Dapat Kemaskini Jelly Bean pada Oktober


Pemilik Samsung Galaxy S III mungkin mempunyai teknologi terbaru dalam perkakasan telefon pintar, tetapi peranti mereka masih menjalankan Androind 4.0 Ice Cream Sandwich. Ini adalah hampir dua bulan sejak tablet Google Nexus 7 memulakan kerjaya dengan Android 4.1 Jelly Bean.

Akhirnya, Samsung telah menyatakan bahawa Galaxy S III tidak lama lagi akan mendapat upgrade ke Jelly Bean. Laman web UK CNET telah "mengesahkan" bahawa ia akan menerima kemas kini dalam bulan Oktober. CNET memetik Samsung sebagai berkata bahawa Jelly Bean "akan disediakan pada Galaxy S III dari Oktober."

Sudah tentu, pemilik Galaxy S III mungkin tahu yang ROM berasaskan Jelly Bean telah tersedia untuk telefon pintar buat masa ini. Hanya hari ini ia telah mengumumkan bahawa CyanogenMod, salah satu ROM yang paling popular untuk telefon pintar Android, akan melepaskan versi stabil untuk beberapa peranti termasuk Galaxy S III.

Ini akan membuat ia lebih mudah untuk pemilik Galaxy S III untuk telefon mereka menjalankan sistem operasi Android terbaru dengan ciri-ciri canggih tanpa perlu menunggu untuk pengeluar telefon mereka menolak keluar kemas kini.

Labels: , ,