Gmail Menambah Baik Fungsi Carian


Google mengumumkan yang beberapa features dari Gmail Labs telah diluluskan untuk kegunaan umum, mereka telah membuat beberapa penambahbaikan untuk carian dalam Gmail.

Carian kini menyokong ramalan autoselesai pada ruang From: dan To:, jadi anda boleh mencari mesej yang ditukar dengan orang-orang tertentu lebih mudah.

Ketiga-tiga features dari Labs, yang telah luluskan adalah: Refresh POP accounts, Filter import/export dan Navbar drag and drop.

"Dengan Refresh POP accounts yang baru, mengklik pautan refresh di bahagian atas peti masuk anda kini bukan sahaja mengemas kini peti masuk dengan mesej Gmail baru, tetapi juga akan mengambil mesej daripada mana-mana akaun POP yang lain yang anda telah tetapkan," Google berkata dalam post Google+.

"Dari halaman Settings > Filters anda boleh memuat turun fail yang mengandungi beberapa atau semua penapis anda atau muat naik fail untuk mewujudkan satu set penapis semua dalam satu. Ini menjadikan ia mudah untuk berkongsi penapis dengan rakan-rakan, penapis sandaran untuk masa dan banyak lagi."

"Akhir sekali, jika anda menggunakan gajet di sebelah kiri Gmail, anda kini boleh menyusun semula mereka dengan drag n’ drop," tambah Google.

Labels: