HP Perkenalkan PC Windows 8 dengan Teknologi Sentuh dan Tanpa Wayar

Hewlett-Packard melancarkan model desktop skrin sentuh all-in-one. Mesin tersebut akan menjalankan Microsoft Windows 8 apabila mereka berada di pasaran pada akhir Oktober.

Reka bentuk untuk mesin baru bertujuan membuat berorientasikan fungsi all-in-one, yang digunakan di dapur atau bilik-bilik keluarga di mana ruang adalah ketat, ke objek seksi keinginan. Komputer curvy dan nipis yang bertujuan untuk memberi inspirasi kepada minat pengguna.

SpectreONE HP (gambar di atas) adalah mesin high-end dan nama jenama adalah sebahagian daripada apa yang HP panggil jenama premium. Ia masih belum dapat dilihat sama ada pengguna akan berfikir komputer HP adalah hebat dan seksi.

SpectreONE HP mempunyai paparan 23.6-inci HD, dengan kaca mengalir ke hujung skrin. Ia adalah 11.5 milimeter tebal, menjadikannya paling antara model HP lain. Ia mempunyai trackpad tanpa wayar tetapi tiada skrin sentuh. (Trackpad membolehkan pengguna untuk mendapatkan pengalaman seperti sentuhan).

SpectreONE HP mempunyai pemproses Intel terbaru, Nvidia 1-gigabit grafik kad, dan ExpressCache. Salah satu ciri-ciri menarik adalah keupayaan untuk teknologi tanpa wayar near field communication (NFC). Dalam demo, wakil HP menunjukkan bagaimana anda boleh log masuk ke dalam komputer hanya dengan meletakkan tag NFC di atas pembaca NFC pada komputer. Ia mengiktiraf butiran anda dan log anda ke dalam mesin dengan semua set pilihan anda, HP menamakan ini sebagai teknologi NFC TouchZone.

Labels: