Instagram Atasi Twitter Melalui Peranti Mudah Alih

Pada bulan Ogos, pemilik telefon pintar di AS melawat Instagram daripada telefon pintar mereka lebih kerap dan untuk tempoh yang lebih lama daripada mereka melawat Twitter.

Data yang datang dari comScore, melalui laporan pengukuran mudah alih yang baru: Ia mengatakan bahawa sepanjang bulan Ogos, Instagram mempunyai purata 7.3 juta pengguna aktif harian. Itu mengatasi 6.868 juta pengguna Twitter dalam tempoh masa yang sama.

Pengguna purata Instagram menghabiskan 257 minit melayari laman itu melalui peranti mudah alih pada bulan Ogos, manakala purata pengguna Twitter berbanding tempoh yang sama menghabiskan 169.9 minit.

Angka-angka dari comScore terkini jelas menunjukkan bahawa Instagram telah berjaya dalam mendapatkan pengguna dari peranti mudah alih. Sekarang persoalannya ialah: Bila Facebook akan mengambil kesempatan ini dengan mencari cara-cara untuk mendapatkan wang dari Instagram? Twitter mungkin telah ketinggalan kepada Instagram dalam pengguna aktif harian, tetapi rangkaian sosial sudah itu mempunyai model pengiklanan di tempat yang dijangka untuk membantu ia mendapat lebih dalam hasil iklan mudah alih tahun ini berbanding Facebook.

Labels: ,