iPhone 5 Akan Dilancarkan Pada 12 September


Penantian untuk iPhone 5 hampir berakhir. Apple telah menghantar jemputan rasmi kepada wartawan yang dijadualkan pada September 12 di San Francisco.

Jemputan bermula dengan mesej, "Ia telah hampir". Dengan angka "5" dalam imej jemputan, acara ini sudah pasti apabila syarikat itu akan mengumumkan iPhone seterusnya, sering dirujuk sebagai "iPhone 5" oleh media. Ada sesetengah pihak fikir iPhone seterusnya mungkin mengikuti corak baru yang ditetapkan oleh iPad terbaru, tidak gunakan nombor dan hanya guna nama produk yang ikonik.

iPhone 5 telah dijangkakan sejak sebelum iPhone 4S dilancarkan. Khabar angin tentang tarikh, sarung, tallness, tipis, skrin, bateri, cip, dan banyak lagi tersebar di Internet pada kadar yang lebih cepat daripada gosip selebriti. Ia juga berkata bahawa syarikat itu secara berasingan akan melepaskan versi mini iPad pada bulan Oktober.

Pada majlis itu, Apple juga mungkin melepaskan sistem operasi mudah alih terbaru iOS 6, yang akan termasuk aplikasi peta baru, bersama-sama dengan integrasi Facebook, dan tak ada lagi YouTube.

Acara ini bermula pada pukul 10 pagi waktu Pasifik di Yerba Buena Center for Arts di San Francisco.

Labels: ,