LinkedIn Lancarkan Fungsi Notifikasi Baru


LinkedIn baru sahaja mengumumkan fungsi notifikasi baru yang mereka katakan akan membantu pengguna kekal bersambung dalam masa sebenar.

Berikut adalah apa yang baru: Pengguna kini akan melihat bendera dan ikon sampul surat yang baru di bahagian atas laman utama. Apabila anda mempunyai sesuatu yang baru, bulatan merah akan muncul.

Ikon sampul surat mengendalikan mesej baru serta permintaan sambungan. Ikon bendera akan memberitahu anda apabila seseorang suka salah satu siaran anda, komen pada satu jawatan anda, views profil anda, menerima permintaan, dan sebagainya.

Menurut LinkedIn, notifikasi baru dilancarkan hari ini, tetapi ia mengambil masa beberapa minggu untuk semua pengguna boleh melihat ikon bendera di bahagian atas laman utama.

Walaupun notifikasi baru ini hanya untuk web sahaja, LinkedIn mengatakan bahawa mereka sedang pembikinan iOS dan Android tidak lama lagi. "Kini, anda tidak akan terlepas komen atau kemaskini kepada perbincangan yang terlibat tentang artikel berita atau topik tren di LinkedIn, kanan dari hujung jari anda," kata Yang.

Labels: