Marissa mayer Berikan Semua Staff Yahoo sebuah Telefon Pintar

Ketua eksekutif baru Yahoo, Marissa Mayer mahu menjadikan sebuah syarikat tempat yang lebih menyeronokkan untuk bekerja, dan setakat ini, dia melakukan pekerjaan yang cukup baik untuk itu.

Mayer berjanji untuk membelikan semua pekerja sepenuh dan separuh masa Yahoo jenama baru telefon pintar Apple, Nokia, HTC, atau Samsung, menurut memo syarikat.

Ini bukan satu-satunya perkara yang Mayer telah lakukan untuk membantu meningkatkan semangat pekerja di syarikat itu. Sebelum ini, dia mula memberi pekerja makan tengah hari percuma. Dan pekerja sudah pasti akan gembira dengan telefon baru, ia juga sebahagian daripada rancangan Mayer untuk lebih menumpukan usaha syarikat pada telefon bimbit.

Memo mereka berbunyi:
"Kami mempunyai berita yang sangat menarik untuk berkongsi dengan anda hari ini - kita mengumumkan Yahoo! Smart Phones, Smart Fun! Sehingga hari ini, Yahoo menggunakan Blackberry sebagai telefon korporat kita dan pada telefon pintar di 22 negara. Beberapa minggu lalu, kita berkata bahawa kita akan melihat kepada kadar penembusan telefon pintar di seluruh dunia dan mengambil kira kadar apabila membuat keputusan pada telefon korporat. Sebaik-baiknya, kita ingin kakitangan kami mempunyai alat-alat yang serupa kepada pengguna kita, jadi kita boleh berfikir dan bekerja sebagai majoriti pengguna kita lakukan.

Melangkah ke hadapan, kami akan menawarkan anda pilihan peranti serta menyediakan pelan bulanan untuk data dan telefon.

Pilihan telefon pintar yang termasuk dalam program ini adalah:
Kita bermula dengan segera dan mengambil pesanan bermula dari sekarang"
Kalau syarikat aku pun buat macam ni mesti seronok.

Labels: