Twitter Lancarkan Embeddable Timeline

Twitter sebelum ini telah lancarkan embeddable tweet (tweet yang boleh diletakkan kat blog atau laman web) akhir tahun lepas, tetapi sekarang mereka sedang maju setapak lagi. Syarikat itu akan melancarkan cara baru untuk menerapkan interaktif timeline tweet pada mana-mana laman web.

"Sama ada ia adalah Tweets pengarang bersama blog mereka, satu hashtag tentang acara satu seperti #DNC2012, atau senarai pesaing di Terbuka AS, masa sebenar dimensi kepada artikel, laporan berita, dan web pada umumnya, "kata pengurus produk Brian Ellin dalam blog post. "Ini baru timelines terbenam (embed) membolehkan penerbit, penulis, pemaju, dan mana-mana pengguna Twitter untuk menggugurkan yang kaya, sekeping interaktif Twitter ke dalam laman web mereka."

Sama seperti dengan embeddable tweet, pengguna boleh berinteraksi dengan timeline seperti mereka akan dapat dilakukan pada Twitter.com.


Untuk menambah timeline ke laman web anda, hanya menambah garis HTML untuk menyampaikan tweet, favorites, lists, pertanyaan carian atau #hashtags.

Untuk mewujudkan satu embeddable timeline, anda boleh berbuat demikian pada halaman tetapan timeline baru. Maklumat lanjut boleh didapati dalam dokumentasi pemaju Twitter.

Labels: