Bing Sasarkan 5% Pasaran Carian di China

bing cinaMicrosoft berasa agak bersemangat dengan bahagian carian dan mengikut beberapa data, enjin carian sebenarnya mendapat pasaran saham di Amerika Syarikat. Sekarang Microsoft menetapkan tempat di China.

Menurut satu laporan, terdapat kira-kira 5% daripada pasaran carian China yang khususnya pertanyaan dalam Inggeris dan syarikat itu merancang untuk membawa carian ke dalam algoritma carian Bing. Tetapi ada amaran dan ia datang dalam bentuk bahawa enjin carian - Google.

Menurut laporan yang menonjolkan potensi pasaran 5%, Bing masih perlu untuk bersaing dengan Google untuk carian ini: "Tetapi masih ada peluang: 5% dari carian Inggeris datang dari VPN, di mana Bing akan perlu bersaing dengan Google. Sudah tentu, hampir setiap ekspatriat di China mempunyai VPN. Dan banyak pengguna high-end di China akan mencari dalam bahasa Inggeris - juga mempunyai VPN."

Ia tidak mungkin bahawa Microsoft akan berundur dari cabaran; Google menguasai pasaran AS tetapi itu tidak menghalang Microsoft dari mencakar kembali bahagian pasaran. Apa lagi Bing kini menambahkan keputusan carian dengan Yahoo dan ini akan memberikan lebih jangkauan dalam pasaran China.

Labels: