Cloudflare Mendapat Separuh dari Trilion Pageviews selepas 2 Tahun

Tidak ramai orang bercakap tentang Cloudfare. Syarikat yang menyediakan laman web dengan keselamatan dalam talian dan masa beban (load times) meningkat dan penyambungan telah menyaksikan pertumbuhan besar sejak ia dilancarkan sebagai sebahagian daripada program TechCrunch Disrupt SF 2010 dua tahun lalu.

Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas bersama syarikat itu, Matthew Prince telah berucap di Disrupt 2012 dan memberikan beberapa gambaran apa yang telah dicapai sejak ia dilancarkan. Prince menegaskan bahawa sehingga kini, laman web itu telah dilihat lebih setengah trilion pageviews; 600 juta unik sebulan yang dijana dari pageviews 70 bilion kekalahan bulanan.

Semua ini telah dicapai dengan suntikan modal lebih $ 22 juta. Tetapi ia bukan hanya wang yang telah membantu Cloudflare; keselamatan dalam talian adalah perkara besar bagi perniagaan dalam talian dan walaupun kerajaan AS ditauliahkan bantuan Cloudflare membantu dengan mengukuhkan keselamatan di seluruh rangkaian.

70 bilion pageviews sebulan hanya dalam masa 2 tahun pertumbuhan yang menunjukkan bahawa sesuatu yang sangat tepat dan satu-satunya boleh bayangkan apa yang seterusnya akan berlaku dalam masa dua tahun akan datang untuk Cloudfare.

Labels: