Gaji Jurutera Perisian di Google Paling Mahal

Jika anda seorang jurutera perisian yang sedang mencari pekerjaan, pilihan nombor satu anda mungkin Google. Sudah tentu, jika wang adalah pilihan utama anda.

Menurut kajian dari laman Glassdoor, Google mengenepikan pesaing teknologi mereka, secara purata, sebanyak kira-kira $5,000. Glassdoor membuat penemuan mereka pada laporan gaji tanpa nama yang dikongsi dengan mereka sejak tahun lepas. Lima belas syarikat teknologi adalah sebahagian daripada kaji selidik itu.

Sehingga hari ini, purata gaji untuk jurutera perisian Google adalah $128,336. Sudah tentu, gaji pokok dan tidak termasuk bayaran seperti saham, bonus, kos penjagaan kesihatan, dan lain-lain.

Berikut adalah syarikat-syarikat daripada lima teratas:
Glassdoor menyatakan bahawa purata gaji asas jurutera perisian di seluruh AS adalah $92,648. Itu sehingga 2.5% sejak tahun lepas, dan seperti yang anda lihat atas lima syarikat teknologi terbaik dalam penyiasatan bahawa purata sebanyak $12,000 kepada $30,000.

Google juga berada di tangga pertama pada senarai "100 Syarikat Terbaik untuk Kerja" oleh Fortune, diterbitkan pada bulan Januari 2012. Mereka mengambil kira dari manfaat kesihatan, makanan, rekreasi, dan budaya keseluruhan sebagai sebab untuk pilihan mereka.

Jadi kepada jurutera perisian lepas ni boleh la hantar resume kepada Google.