Google Lancarkan Free Zone


Perkhidmatan Google seperti Google Search, Gmail dan Google+ pada telefon bimbit kini boleh dilayari secara percuma dengan Free Zone. Buat masa sekarang, perkhidmatan ini hanya boleh didapati di Filipina dan hanya untuk pengguna Globo, tetapi itu adalah kerana Free Zone adalah masih satu eksperimen.

"Apabila anda menggunakan produk-produk Google melalui Free Zone pada telefon bimbit anda, anda tidak akan dikenakan bayaran untuk data. Anda boleh menggunakan Free Zone walaupun anda telah tidak melanggan pelan data. Anda boleh mengakses Free Zone menggunakan mana-mana pelayar telefon. Log masuk ke Akaun Google di http://g.co/freezone dengan telefon mudah alih untuk menggunakan Google Search, Gmail, dan Google+. Free Zone perlu diakses menggunakan pelayar telefon anda. {Pelayar pihak ketiga (seperti QQ, Opera mini dan Bolt) tidak disokong," Google memberitahu.

Free Zone dioptimumkan untuk telefon, tetapi ia juga bekerja di telefon pintar. Anda hanya perlu untuk menukar tetapan APN. Jika Google penerangan adalah tepat, anda boleh menggunakan Free Zone untuk membuka hampir mana-mana laman web: hanya taip URL dalam kotak carian Google dan pilih hasil pertama.

Labels: