Kad Kredit Google Adwords Dilancarkan di UK

Google semakin bersedia untuk mengeluarkan kad kredit yang berjenama AdWords, bermula di UK kemudian berkembang ke Amerika Syarikat. Kad direka untuk memudahkan perniagaan kecil untuk pengiklanan, sebelum mempunyai dana untuk berbuat demikian. Program ini dijalankan melalui Barclaycard di UK dan Comenity Modal Bank.

Program ini telah pun dalam ujian di Amerika Syarikat dengan kira-kira 1,400 perniagaan. Ia kini bergerak ke UK, tetapi lebih banyak perniagaan di Amerika Syarikat kemudian akan dijemput.

"Pemilik perniagaan kecil diberi tekanan untuk sumber, masa, dan terutamanya bagi kredit," Google menjelaskan keperluan untuk kad kredit baru ini.

"Merancang perbelanjaan seluruh kad kredit yang berbeza dan menguruskan perniagaan bermusim dan tidak meninggalkan banyak ruang untuk perbelanjaan lain, seperti melabur dalam ketuhar yang baru di sebuah restoran pizza atau merawat pelanggan yang besar untuk makan malam," katan mereka.

Perniagaan akan mendapatkan pembolehubah 11.9 peratus kadar faedah ARP di UK dan kadar bermula pada 8.99 peratus di Amerika Syarikat. Tidak akan ada yuran tahunan pada kad dan Google kata had kredit harus mencukupi untuk semua orang.

Labels: