LinkedIn Lancarkan Laman Profil Serba Baru


Pada majlis pengumuman yang jarang dilakukan, LinkedIn mengumumkan "LinkedIn baru", yang termasuk halaman profil yang dikemaskini.

"[Ia adalah] satu perubahan terbesar kepada produk dalam sejarah LinkedIn," kata Jeff Weiner, Ketua Pegawai Eksekutif LinkedIn. Pada majlis pengumuman yang jarang mereka lakukan, gaya ala-ala Apple.

Selepas Nishar Deep, Naib Presiden kanan produk LinkedIn, menekankan bagaimana cepatnya LinkedIn berkembang (50 juta ahli baru tahun ini), Harun Bronzan, pengurus produk di LinkedIn, mengambil alih pentas untuk mengumumkan halaman profil baru LinkedIn.

Bronzan menyatakan bahawa matlamat reka bentuk LinkedIn adalah untuk meringkaskan halaman dan menyediakan alat baru untuk memberikan pandangan yang relevan kepada ahli LinkedIn supaya mereka akan menggunakan perkhidmatan itu setiap hari.

Ahli kini boleh meng-edit profil mereka dalam talian, mengubah setiap perkara secara terus. Sokongan kemahiran yang LinkedIn lancarkan bulan lepas juga telah diubahsuai, dan ahli-ahli kini boleh menyokong kemahiran khusus bagi orang-orang dalam rangkaian mereka dengan satu klik.

Labels: